Goá gamla minnen

I kvällen avsnitt av Fashion på SVT kunde man följa modefotografen Peter Farago i sitt arbete med fotoboken Nordic Women in Chanel. Man fick bland annat se när han fotade på Bilkyrkogården Kyrkö Mosse i Ryd i Småland. Men han är inte den första att fota modeller på den platsen. För snart tio år sedan när jag var en driftig student med överskottsenergi och med spänning utforskade modefotografin åkte jag och min kompis Ida de ca 20 milen till Ryd. Jag hade råkat se ett inslag med Bosse bildoktorn där han berättade om bilkyrkogården. Det var ju som gjort för en modeplåtning. Med oss hade vi en massa retroprylar och outfits med skrot och biltema. Under ett hemmagjort frottéskynke med gummiband i halsen bytte Ida om bland turisterna. Det var en hysteriskt rolig plåtning och man kan se komiken i slutresultatet. Kanske inte haute couture varning på kläderna eller Vogue klass på plåtningen men det var ett gott försök som jag lärde mig mycket på.  

One thought on “Goá gamla minnen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *